Відправляю...

Реліз CMS WordPress 5.0

17.12.2018

Один з найпопулярніших на сьогодні движків CMS WordPress після кількох етапів Beta і Release Candidate 6 грудня нарешті офіційно оновився до версії 5.0. Кодова назва даної версії - Bebo.

Найголовнішою відмінністю від попередніх версій є новий візуальний редактор Gutenberg, який дозволяє працювати з версткою блоками. Кожна секція сторінки є окремим блоком, вміст якого можна настроювати індивідуально.

Створивши новий блок на сторінці, ви можете обрати, що саме в ньому розмістити: текст, зображення, відео, кнопку або будь-який інший елемент з безлічі доступних. А після оформити доданий елемент в потрібному вам стилі.

Насправді ідея подібного редактора далеко не нова: користувачам завжди не вистачало можливостей «рідного» редактора WordPress, і вони часто зверталися до зовнішніх рішень у вигляді додатких плагінів. Тому тим, хто звик працювати, наприклад, в Visual Composer, розібратися в новому редакторі не складе труднощів.

Для демонстрації можливостей редактора в нову версію WordPress додана тема Twenty Nineteen, скачати яку можна тут.

Також, у зв'язку з виходом нового редактора, старий більш недоступний в коробковій версії WordPress, але його все ще можна повернути, встановивши безкоштовний плагін Classic Editor.

Зі свого боку, ми не рекомендуємо відразу оновлювати робочий сайт до нової версії. У мережі можна знайти безліч негативних відгуків про те, що оновлення призвело до ряду серйозних багів. Тому попередньо обов'язково протестуйте роботу WordPress 5.0 на тестовому майданчику.

P.S .: На даний момент вже доступна версія WordPress 5.0.1. Даний реліз повністю присвячений питанням безпеки, тому що користувачі вже встигли відшукати кілька потенційних «дір» у версії 5.0.

0 Коментарів

Залишити коментар

Оставлять комментарии в блоге могут только
зарегистрированные пользователи